Šport/Relax

Rybolov na Zemplínskej šírave a v okolí

Zemplínska šírava patrí k vyhľadávaným lokalitám rybárov z celého Slovenska.

Vodná plocha o rozlohe 3500 ha ponúka široký výber lovných miest s možnosťou úlovku ako kapor, šťuka, zubáč, sumec, boleň, karas, pleskáč a ďalších druhov.Veľmi dobre sa na šírave darí kaprom veď nie je náhodou, že sa usporadúva známy pretek v love kaprov – Zemplínsky kapor. Zemplínska šírava je tiež známa kapitalnými ulovkami( kapor od 15 do 27,5 kg).Tiež je nutne podotknúť, že sa jedná o revír v režime Chyť a pusť. To znamená, že úlovok si nemôžete privlastniť , ale iba pustiť späť do vody.

Rybárske revíry v okolí

4-4140-1-1 Výpustný kanál Zemplínska šírava pri obci Zalužice
Obľúbený revír v blízkosti Zemplínskej šíravi s možnosťou privlastnenia úlovku. Je treba rešpektovať nariadenie zákazu lovu a to až 200m dole prúdom od hrádze do 15.6. Taktiež je prísny zákaz rozkladať ohnisko pod hrozbou pokuty. Dobre sa tu darí rybám ako sumec, štuka, uhor, kapor, podustva, mrena, boleň.

4-0330-1-1 Čierna voda - jedná sa potok prevažne navštevovaný rabarmi s obľubou lovu dravca pri obci Stretavka. Chytiť tu môžete šťuku, sumca, ale aj bielu rybu.

4-3900-1-1 Vodná nádrž - Vinné jazero – turistami s obľubou navštevované jazero s rozhlohou 8 ha v blízkosti Zemplínskej šíravi a Michaloviec. Z tohto dôvodu je treba brať ohľad na rekreantov. Preto sa lov rýb odporúča v turisteckej sezóne v dobe od 17:00 do 7:00. Taktiež od 1.6 do 1.9 je nevhodné používať krmítkove zmesy vhľadom k rekreantom.

4-3970-1-1 Vodná nádrž Vyšná Rybnica – tento revír patrí pre mnohých rybárov k jedným z najkrajších v okolí. Dobre sa tu darí kaprom, ale je možne tu odloviť aj dravce ako šťuka, zubáč, ale aj bielu rybu.

4-3490-1-1 Vodná nádrž Kolibabovce – jedná sa o nový revír v prevádzke od roku 2016. Prevažne tu chytíte kapra, ktorý ešte dorastá. Samozrejmosťou je biela ryba.

4-3710-1-1 VN Pozdišovce – ide o revír s rozhlohou 8 ha napajaný s lesných prameňov a potôčikov. Môžete tu uloviť kapra rybničného, sumca, zubača,uhora, amura, ale aj bielu rybu.

4-3230-1-1 VN Blatce/Lapoš – revír v bízkosti obce Choňkovce. Patrí k najmenším revírom s plochou cca 1 ha.

4-3260-1-1 VN Budkovce – jedná sa o vodné plochy v tesnej blízkosti pri sebe na okraji obce Budkovce.

4-1450-1-1 Materiálová jama Michalovce – obľúbené miesto Michalovčanov, keďže sa revír nachádza priamo v Michalovciach v mestskej časti Stráňany. Platia tu špeciálne podmienky lovu. Lov je povolený v pondelok, stredu a sobotu. Taktiež sa obmedzuje doba lovu pre mesiace marec a október v čase 7 až 22 hodín.

4-1560-4-1 Okna č.1 – jedná sa potok s možnosťou lovu pstruha od ústia až po vodnú nádrž Vyšná rybnica.

 

Pre písanie komentárov sa prihláste

Odoberať novinky

Prihlásenie

fb iconLog in with Facebook
Registrácia